Дали некогаш сте се запрашале како изгледаат мускулите, а како мастите складирани во телото?

Фитнес инструкторката Autumn Calabrese одлучи да се осврне на оваа тема и да им ја покаже на луѓето огромната разлика помеѓу мускулите и мастите во телото.

Иако е познато дека пет килограми мускул е тежок исто колку пет килограми маснотии, постојат разлики кои оваа фотографија ги покажува.

Имено, мускулите се многу погусти и зафаќаат помалку простор во телото, додека маснотиите се многу пообемни.

„Погледнете како мускулот е рамен, компактен и мазен. Сега погледнете ги мастите, тие се гломазни, широко распространети и грди. Кога тренираме напорно, правилно се храниме, се одмораме доволно, градиме мускули и согоруваме маснотии. Затоа е толку важно да се постигне повеќе од бројката на вагата”, напишала Калабресе во описот.