Алсат ексклузивно го обезбеди целосниот список на лица кои издржуваат затворска казна, за кои министерот за правда Бојан Маричиќ бара од претседателот делумно или целосно помилување.

На списокот има 48 осуденици, за 45 од нив се бара делумно помилување, додека за три целосно помилување. Покрај Сеад Кочан и Бобан Илиќ, на списокот е и Александар Василевски осуден зa тероризам за крвавите настани во Собранието на 27 април 2017 година.