Доколку утре се одржат парламентарни избори, ВМРО-ДПМНЕ ќе освои голема победа, а Христијан Мицкоски, лидерот на најголемата опозициска партија е политичар со најголема доверба од народот, покажува теренската анкета на агенцијата ИПСОС на Владимир Божиновски правена на 1.007 испитаника.

„ ВМРО ДПМНЕ со 18.2%, СДСМ со 9.5%, ДУИ 4.1%, Левица 4.0%, Алијанса за Албанците 3.5%, БЕСА 1.2%, Алтернатива 0.7%, ДПА 0.4%, ЛДП 0.2%, ДРУГИ 1.2%, продолжува понатаму во анкетата.

Во анкетата, исто така како неодлучни се изјасниле 16.5 отсто, додека не сакале да одговорат за кој ќе гласаат дури 15,9 отсто од испитаниците. Уште поголема бројка, поточно 24,6 отсто се оние кои се изјасниле дека нема да гласаат.