Најголемата хакерска група „The Anonymous“ објави дека вчера ја хакирала и ја срушила страницата на Русија тyдеј која е под влијание на рискиот пртседатл владимир Путин. Сите страници на телевизијата се недостапни.

„Колективот Анонимус официјално и објави војна на Русија. Хакерите го додадоа хаштагот #Ukraine на објавата“, пишува на Твитер.

Телевизијата РТ претходно објави дека нивниот сајт бил цел на сајбер напад.