Најавата дека невремето ќе пристигне во Србија беше издадено од надлежните институциите и истата се однесува на цела Србија, освен на истокот и на поголемиот дел од Банат.

Сепак, невремето во некои делови од земјата стигна порано од очекуваното, а тоа посебно се почувствува во Ивањица.

Како што можете да забележите во снимката, обилен дожд го погоди овој град во Србија, а слично невреме имаше и во Ниш и Смедерево.

Погледнете го видеото од невремето што ја зафати Ивањица: