Музичарот Милиќ Вукашиновиќ на социјалните мрежи откри дека Ацо Пејовиќ му помага во лекувањето и срдечно му се заблагодари за се.

„За прв пат запознав човек чиј квалитет на личноста, човечки систем на вредности, вклучително и почит кон неговите колеги во музичката индустрија, го надминува неговиот личен музички успех, кој е огромен, а тоа е пејачот и уметник, голема ѕвезда на народната музика Ацо Пејовиќ“, објави Вукашиновиќ.

Тој додаде дека лично не го познава Пејовиќ, ниту пак некогаш се сретнале. Зборувале еднаш по телефон да му испрати две песни и тоа било се.

„Тој човек, кога сето ова започна со мојата болест, го најде телефонскиот број на мојата сопруга Сузана, се ја и ѝ рече да не се грижи за ништо, дека ќе помогне на секој можен начин, финансиски или на друг начин, да се опоравам и дека Сузана може слободно да му се јави во секое време за што и да треба во врска со мене и мојот третман, и наскоро ќе ми бидат вградени два стента во крвните садови на срцето“, напиша тој.

Тој додаде дека оваа постапка зборува за вистинската човечка вредност и вистинската човечка големина што ги содржи големиот Аца Пејовиќ.

„До гроб му се благодарни Сузана и Милиќ Вукашиновиќ“, рече тој.