На денешното судење за случајот „Меѓународен сојуз“ беа изречени 4 казни за физички и една за правно лице. Судот на Боки 13 му изрече 9 години затвор, Јасна Мандиќ доби 4 години затвор, таткото на Боки 13 Миле Јовановски доби условна казна, Ременски е ослободена од обвинение, на асистентката на Боки 13 Кристина Блажевска и е изречена казна од една година и „Меѓународен сојуз“ треба да плати еден милион денари.

На оваа Боки 13 без да добие збор и порача на судијката дека предудата е доказ дека е слуга на Зоран Заев.

„Не, ослободени беа по налог на Зоран Заев, по негова интервенција за да ги лапнат парите. Мене ќе ме судиш 9 години. Најголемата хиена, слуга на Зоран Заев. Оваа пресудата е доказ дека ти си слуга на Зоран Заев, но Господ казнува не казнуваш ти“, рече Јовановски по што ја напушти судницата.