Николина Поповиќ почина на 30-годишна возраст. Николина Поповиќ од Сараево ги изгубила родителите, а потоа на 26 години и самата заболела од рак на дојка.

Откако се разболела, отворила блог и била инспирација за многумина кои имале рак. Николина храбро се справуваше со болеста, учествуваше во хуманитарни акции и им помагаше на заболените од малигни заболувања.

За жал, таа почина 4 години по дијагнозата, многу пријатели на социјалните мрежи се збогуваат со Нина која прерано не’ напушти.

– Почитувани соседи, пријатели, соученици… Ве известувам дека нашата драга Нина Николина Поповиќ почина. Погребот ќе се изврши во сабота на 18 јуни во 14 часот на гробиштата на Старчевица, каде ќе ја испратиме во вечното почивање.

– Твојот клас и твоите пријатели никогаш нема да те заборават – оди да ги прегрнеш мама и тато. Ти си нашата #супердевојка – напиша Милена Матијашевиќ на Фејсбук.