На Твитер се шири снимка на која се гледа моментот кога руски проектил паѓа во населба во Киев, додека во непосредна близина се наоѓаат неколку луѓе. Проектилот погоди тролејбус.

Денеска се потврдени нови цивилни жртви во Украина, моментално најтешко е во Киев и Мариупол, каде руските воени сили секојдневно се обидуваат да заземат територии.

Украинската и руската страна денес продолжија со преговорите, а според вчерашните најави, наскоро би требало да биде достигнато одредено решение.