Предмалку почувстуван земјотрес во нашата држава, според првичните информации епицентарот е во регионот на Битола кон Грчка граница

Според првичните информации потресот е со јачина од 5.8 степени според рихтер, а епицентарот е на 130 километри јужно од Скопје, во Грција

Според ЕМСЦ потресот е регистиран со јачина од 5,8 според Рихтер.

Земјотресот се почувствува во повеќе македонски граднови, но и во Скопје, иако е прилично далеку од главниот град.