На 28.03.2023 во 19.10 часот, Џ.А.(28) од Кичево во полициска станица пријави дека на улицата „Прилепска“ во Кичево неговата малолетна ќерка била касната од куче скитник.

На 28.03.2023 во 13.00 часот во СВР Тетово, 44-годишната тетовка С.А. пријавила дека нејзината малолетна ќерка на улица „Иво Лола Рибар“ во Тетово била касната од куче скитник.