Еден на 34, другиот на 35 годишна возраст, поради мозочен удар се итно хоспитализирани на скопските клиники рано утрово, дознава 4NEWS.mk.

Причините не се познати, но докторите велат дека стресот е многу опасен и тивок убиец кај младите.

Еден од хоспитализираните е во потешка здравствена состојба.

Иако пред само една недела кај еден од пациентите бил направен контролен преглед и немало ништо при прегледот, утрово тој добил мозочен удар.