Силна светлина е забележана пред да се случи земјотресот во Кина, а неа ја „уловија“ безбедносните камери.

Земјотрес со јачина од 6,6 степени ја зафати кинеската провинција Чингхај, предизвикувајќи уривање на дел од Кинескиот ѕид.

Дел од луѓето тврдат дека може да се работи за експлозија на електричен трансформатор оштетен во земјотресот.

Тие објаснуваат дека снимките прво покажуваат блесок, па дури потоа започнува земјотресот, затоа што светлината се движи со поголема брзина.