Многумина се прашуваат зошто српските патишта се смртоносни! Многу возачи ги ризикуваат не само нивните животи, туку и животите на другите учесници во сообраќајот.

Сега следува застрашувачко видео од Шумадија. Место: пат Крагуевац-Топола.

На автопатот, шлеперот оди наоколу во чиста полна линија. Во тој момент од спротивната насока доаѓа автомобил со семејство со две деца. Камионот тргнува право по него, но за среќа токму на тоа место има продолжеток и возачот бега од сигурна смрт.

Исто така, голема среќа е што при влегувањето во кривината се движеше со пропишаната брзина, па можеше да реагира и да го спаси својот живот и животите на семејството.

Едната постапка на возачот на другиот камион е застрашувачка. Иако видел дека „насилникот на патот“ го претекнува, па видел дека во пресрет доаѓа автомобил, не ни помислил да притисне кочница, туку се движел со своја брзина, додека видел дека возачот на автомобилот гледаше во смрт и очи.

Од видеото се гледа дека однесувањето на возачите на улиците е надвор од контрола.

– Ја прашуваме компанијата што е сопственик на камионот, колку вреди човечкиот живот за вашите возачи и за вас? Во автомобилот кој го пречекал возачот убиецот имало семејство со две деца. Ова е трето претекнување преку цела линија од истиот „професионален“ возач за само неколку минути. Кој е вашиот коментар, пишете ни? – стои на Инстаграм профилот 192.

Дали имате коментар.