Александар Тошиќ (26) од Лесковац, вработен во јавното комунално претпријатие „Комуналац“, почина на пат кон Ниш по сообраќајна несреќа што се случила синоќа, потврди за српските медиуми Владимир Синадиновиќ, директор на ова претпријатие.

Како што објавија медиумите, работниците на „Комуналц“ неколку минути по полноќ биле удрени од автомобил додека маркирале хоризонтална сигнализација.

„Видно сум потресен и изразувам сочувство до семејството. Александар беше примерен работник. Секогаш носел заштитно одело, бил одговорен и пример за постарите работници“, вели Синадиновиќ.

Другото повредено лице во оваа несреќа е исто така вработен во Комуналц. Станува збор за Д.М од Доњи Стопање, 64-годишен и е во хируршки шок во лесковачката општа болница.

„Се уште ја следиме неговата состојба. Тој се здоби со повреди на стомакот и не можеме со сигурност да кажеме дали неговиот живот е во опасност или не“, изјави Небојша Димитријевиќ, директор на Општата болница во Лесковац.