Лидерот на ДУИ, Али Ахмети, и министерот за економија Крешник Бектеши синоќа се забавуваа на свадба откако ваквите прослави беа забранети повеќе од една година.

Функционерите на ДУИ ја искористија можноста да заиграат на прослава на затворено, откако протоколите дозволија просторот да биде исполнет со 40 отсто од капацитетот.

Според фотографиите објавени на неговиот профил на Фејсбук, може да се заклучи дека Бектеши е оној кој што се посватил.