На скопскиот асфалт денеска, под сенка беа измерени 36 степени Целзиусови. Ова е предвесник на портокаловата фаза на која предупредија надлежните, а која во земјава ќе биде од утре па се до петок.

Сепак, на Матка денеска фото-апаратот на Томислав Георгиев „документираше“ екстремна забава и рекреација, пред се за тинејџерите, но и за љубителите на природата и оние кои адреналинот го добиваат при возење кајак.

ФОТО: Томислав Георгиев