Ќерката на поранешниот американски претседател Доналд Трамп, пред извесно време се појави на седницата на Генералното собрание на ОН во сосема неочекувано издание.

Иако беше убаво облечена, убавата ќерка на Трамп привлече низа критики носејќи сина кошула со белото здолниште, а нејзините гради беа исцртани преку неа. Иванка не носеше градник, па се беше видливо.

Иако за многумина ова беше многу убава глетка, реакциите беа поделени, па некои мислат дека е многу „евтино“ од неа и дека требало да се облече посоодветно, додека други сметаат дека не може да и се замери за ништо.

Според изразот на лицето и ставот, би можело да се заклучи дека воопшто не и е грижа поради тоа што некој ќе мисли за нејзината комбинација на облека. Напротив, таа беше многу горда на она што го носеше. Таа не ја симна насмевката од лицето.

Инаку, Иванка Трамп беше во Њујорк за да ја промовира својата женска иницијатива за глобален развој и просперитет (В-БДП) и да практикува дипломатија на светската сцена, улога што ја прифати со мешани критики, попречена од одредени тенденции и политики на нејзиниот татко.

Целта беше да се „координираат напорите во сите федерални агенции“ за да се зајакнат правата жените во земјите во развој преку три столба: образование, претприемништво и отстранување на правните, регулаторните и културните бариери за учество на жените во економскиот живот.

Иванка Мари Трамп (родена во Њујорк на 30 октомври 1981 година) е американска бизнисменка, членка на високото општество, наследничка и модел. Таа е ќерка на Ивана и поранешниот американски претседател Доналд Трамп, а во моментов е директор на една од организациите на Трамп. Пред да започне да работи за нејзиниот татко, работеше за Forest City Enterprises.

📷

📷