Иако членовите на „Задруга“ ја убедуваа да не го прави тоа, Милјана Кулиќ сепак одлучи да се бања во студениот базен. Отиде и кај Лепи Мича за да побара поддршка, ама не ја доби.

– Мича, заминувам, ајде дај ми поддршка, рече Милјана.

– Немој, жити мајка. Не го прави тоа… Нема да ти биде добро, одговори пејачот.

– Одам. Дојди да ми покажеш како, продолжи Кулиќ, но Лепи Мича одби.

Милјана сепак отиде на базен, иако Мартина Петровиќ и рече да не го прави тоа. Влезе во базенот, направи сет вежби, а потоа исплива еден круг.