СТАТИЈАТА ПОЧНУВА ВЕДНАШ ПОД РЕКЛАМИТЕ!

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА! НАШИОТ ПОРТАЛ ЗА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ ВИ НУДИ СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА ЗА БАНЕР РЕКЛАМИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА 50% ПОПУСТ! ИСКОРИСТЕТЕ ЈА МОЖНОСТА И ДАЈТЕ МУ КРИЛЈА НА ВАШИОТ БИЗНИС

САМО ЕДЕН КЛИК И ЛАЈК НА НАШАТА ОФИЦИЈАЛНА СТРАНИЦА МОЖЕ ДА ГИ СЛЕДИТЕ НАЈНОВИТЕ И НАЈБРЗИ ВЕСТИ ОД МАКЕДОНИЈА, БАЛКАНОТ И СВЕТОТ! БИДЕТЕ ПРВИ ИНФОРМИРАНИ СО САМО ЕДЕН КЛИК!

ФОТО: Нема да ви се верува колку чини литар млеко во Германија во моментов

Како е можно во Македонија млекото кое го произведуваме и ние да биде значително поскапо од она кое се произведува во Германија. Тоа е прашањето кое не можете а да не си го поставите кога ќе ги видите сликите кои доаѓаат од германските супермаркети каде млеко може да се најде за околу 66 денари по литар.

Во Македонија млекото ретко каде се продава под 75 денари, а има продавници кои го продаваат и поскапо.

Гледајќи ги овие слики не е тешко да се заклучи дека Европа и не е во толку голема криза, имајќи предвид дека имаат плати по 3 до 4 пати повисоки од нашите а основните прехрамбени производи им се дури и поевтини од оние во Македонија.

Слична цена млекото има и во Грција. Викендов литар млеко во грчки Лидл се продаваше за 1,09 евра.

Соочени со ваквите цени граѓаните почнаа да наоѓаат алтернатива во набавки директно од производителите на храна кои ги нудат своите производи по цени кои се неколку пати пониски од оние кои ги има во продавниците.