Бидејќи службените возила не смее да се користат за партиски митинзи, за да му биде удобно, премиерот Заев вчера на митингот во Демир Хисар се појави во најновиот модел на БМВ кој во најевтината варијанта тука во Македонија чини над 100.000 евра.

БМВ-то е со струмички регистерски таблички, но нема информација дали е лична сопственост на премиерот.

📷