Битолчани се во паника по силните земјотреси во Грција, кои се осетија во нивниот град. Голем дел од нив кои живеат во куќи на спрат или згради, се излезени надвор. Страв им е да се вратат во домовите.

На „Твитер“ е објавена и снимка од надзорна камера, каде е регисриран моментот на земјотресот.