На 51 година почина Горан Стојмировски- Жути, позната личност во македонскиот мото свет.

– Со голема тага и неверување ја примивме веста за смртта на еден од легендите на македонскиот мото свет, Горан Стојмировски – Жути.
Искрено сочувство до семејството, клубот и пријателите, нека почива во мир, објавено е на страната motori.com.mk.

Голем број на негови пријатели попладнево со неверување се простуваат од Стојмировски. Повеќе детали за неговата смрт засега не се познати.

-Нека ти биде светол патот по кој ке одиш таму нагоре. Има кој да те чека. Ке фалиш овде на нашето Драчево, а највише на твоите два ангела…