Со жалење ја примив веста за прераното и ненадејно заминување на мојот поранешен колега Марјан Додовски со кого во владата предводена од Љупчо Георгиевски работевме заедно мноштво проекти а најзапамтен остана проектот за спас на дојранското езеро каде Марјан ја имаше главната улога. Подоцна беше и мој соработник како директор на Еврокомпозити-Прилеп и беше неуморен борец, интелектуалец, пријатен соговорник и патриот.

Сочуство до семејството и најблиските. Бог да го прости. Нека почива во мир.

Деновиве имаше уште една тажна вест за тоа дека починал и Никола Вељановски, познат како Коле Бикчето, еден од најмаркантните активисти на ВМРО-ДПМНЕ во Охрид, голем патриот и неуморен во сите партиски активности од основањето на партијата и секогаш подготвен да биде на браникот на татковината.

Никола беше харизматичен и несекојдневен човек чие присуство некаде неможеше а да не биде забележано.

Сочуство до семејството и најблиските. Бог да го прости. Нека почива во мир.

(ФБ статус на Никола Груевски)