Ѓорѓе Давид признал дека во еден момент „влегол под мразот“, но кога ги видел пријателите како заминуваат – решил да сврти нов лист и да најде излез.

Ѓорѓе Давид, рокер и член на жирито на регионалното музичко шоу „Ѕвездите на Гранд“ ја отвори душата и зборуваше за растењето во новобелградските блокови, колку тешко ја издржал семејната трагедија и како поради неа станал дел од лошото општество. Неговиот покоен татко, инаку, беше одличен модел за тоа како треба да изгледа и звучи еден маж, вели тој за „24седам“.

– Кога ќе изгубиш идол во тие години, неполни 14, се чувствуваш целосно изгубен, несигурен и како да не си свој и бараш засолниште кај слаткоречивите. Отидов „под мраз“ во одреден момент, едноставно не пробав само хероин. Тоа траеше една година, многу интензивно. Откако ги видов моите пријатели како заминуваат, решив да најдам излез. Испратив многу од нив на тој свет, имаше деца на многу познати личности, претседатели и секоја смрт предизвикуваше болка и потврди дека сум на вистинскиот пат што се одлучив за чист начин на живот – започна Ѓорѓе, а потоа објасни како на крајот, тој ја избра Србија, иако имаше можност да изгради светска кариера.

– Бев во Америка кога дознав кога дека ќе се случи бомбардирањето на Србија, уште пред да излезе веста во медиумите. Воден од тоа што моите пријатели беа тука, дека мајка ми во тоа време веќе беше болна овде, сестра ми, гробот на татко ми, се вратив во Србија, иако во Лос Анџелес ми рекоа дека сум луд и дека ми се отвораат вратите за еден светски бенд. Но, не вреди, срцето ми беше во Србија, бидејќи знаев дека постои опасност и не можев да си дозволам да не бидам со мајка ми, сестра ми и пријателите – изјави рокерот и додаде дека повеќе го прифатил музичкиот свет, отколку актерскиот, бидејќи актерите се многу посуетни.

Од друга страна, тој многупати истакна дека Саша Поповиќ му го променил животот со тоа што го повикал да учествува на „Ѕвездите на Гранд“. Тој денеска повеќе време поминува со членовите на жирито отколку со кој било друг, а во оваа прилика проговори и за членовите на жирито.

– Марија е вид гуштер кој плива во сите води. Тоа е интелигенција, бидејќи верувам дека таму каде што има емоции, нема интелигенција. Јас сум човек кој често одеше со моето срце и тоа ме чинеше, но сега учам од Марија во најпозитивна смисла. Но, да расчистиме, таа не е „намачкана“ повеќе од Поповиќ. Не познавам човек кој е „намачкан“ повеќе од него, тој е навистина мамут, 67 години, а неговиот мозок се уште работи на тој неверојатен начин, рече меѓу другото.