Сериски убици, како 14 годишното дете во Србија, имаше и пред интернет добата и пред појавата на тв. Така да, тој дел треба да се исклучи.

Проблемот сепак на крајот ќе излезат родителите, нели углееедниот радиолог – татко.
Проблемот е секогаш дома.

1. Достапно оружје, фул опрема, посед на таткото

2. Детето полудува поради добиена единица, а било скроз одлично и пример за другите соученици.

Притисокот од родители, кои премногу очекуваат од децата и бараат од нив невозможни нешта за престиж т.е да ги исполнат сопствените соништа и цели преку нив, во кои не успеале, веројатно ќе биде главниот мотив во случајов кој ја потресе цела Србија.

(ФБ СТАТУС НА Јорданка Ивановска – ЈОЦИ)