Нашето тело секогаш не предупредува кога нешто не е во ред со него.

Одредени знаци кои ги праќа нашето тело, доколку добро се „прочитаат“ може да спасат живот.

Кога станува збор за срцев удар, треба да се обрне внимание на овие симптоми:

Лошо варење

Доколку многу често ждригнувате, имате проблеми со варењето, чудна болка во абдоменот, верувале или не, тоа се знаци кои ве предупредуваат за срцев удар.

Дишење

Недостаток на кислород и проблеми со дишењето може да се јават на месец дена пред да се случи срцевиот удар.

Болка

Една од најалармантните сигнали кои ги праќа нашето тело а се однесува на срцев удар, е болка во левата рака. Некои луѓе таа болка ја чувствуваат и во грбот, градите како и во двете раце.

Емоции

Не само вашите органи, но и вашите емоции може да ве предупредат за срцев удар. Доколку не се чувствувате нормално, тогаш нешто и не е во ред.

Ладна пот

Постојано ви е ладно и се потите а потта е ладна.

Слабост

Се чувствувате слабо, а за тоа нема некоја посебна причина. Секојденвните активности ви се отежнати а не сте имале некоја поголема физичка активност. Сето тоа е знак дека нешто сериозно не е во ред со вашето тело, а голема е можноста вашето тело да ве предупредува за можен срцев удар.

Вртоглавици

Поради слаба циркулација, нема доволно крв во мозокот, што значи дека нема и доволно кислород и сето тоа резултира со вртоглавици.