Украинскиот Генералштаб објави информации за загубите на руската армија во периодот од 24 февруари до 7 април.

Според тоа, загинаа 18.900 војници од руската армија која ја напаѓа Украина, уништени се 150 авиони, 135 хеликоптери, 698 тенкови, 1891 оклопни возила, 332 артилерија, 108 системи за лансирање ракети и 55 системи за противвоздушна одбрана на Русите.