Цеца Ражнатовиќ беше поврзана со многу момци, но половина од тие приказни не се точни. Неодамна се појави фотографија од жестоко момче со кое Светлана била во врска, а таа тоа го потврди дури во една прилика.

Дејан Марјановиќ Шабан беше „опасно момче“ од Звездара, заврши градежно училиште, имаше своја компанија и сите девојчиња се вртеле околу него во тоа време.

Марјановиќ и Цеца често се гледале заедно во текот на деведесеттите години, а повеќето од средбите биле во еден белградски клуб.

Тие во неколку наврати потврдија дека се заедно, а на еден нивни собир беше создадена заедничка фотографија, која сè уште се споделува на социјалните мрежи и на страниците „Пулсот на асфалтот“ и „Легендите на деведесеттите“, кои се занимаваат со вакви теми.

Во своето последно интервју, што беше направено само два часа пред неговата ликвидација, Шабан ја негираше врската со Цеца:

– Јас сум млад човек, завршив градежно училиште, сакам да бидам во друштво на убави девојки, да возам убав автомобил. Еве, имам БМВ 850, што, верувам, во моментов е најдобриот автомобил од таа класа во Белград. И девојките ме обожаваат. Ве молиме, објавете дека сите приказни за мојата наводна врска со нашата најпозната фолкерка се чиста фикција и невистина. Ја сакам само мојата свршеница Јелика Матиќ Синди. Таа е познат фото-модел на Запад и јас сум среќен со неа – рече тој во тоа време.

Сепак, Цеца еднаш зборуваше за нејзиното запознавање со Шабан и рече дека го запознала преку Мира Шкориќ:

– Мира Шкориќ ме запозна со него веднаш штом дојдов во Белград. Тој ми беше претставен како сопственик на ланец бутици, ми рекоа дека неговиот татко е архитект и дека е убаво и образовано момче. Немав идеја дека тој е момче од асфалтот. Се забавував со него 17 дена и кога дознав кој е и што е, веднаш го оставив – изјави пејачката.