Шарлота имала само 17 месеци кога нејзините родители се одлучиле да вдомат милениче од расата Доберман и му го дале името Кан.

Кан од претходното семејство од каде што бил згрижен претрпел малтретирање и бил спасено во последен момент. Меѓутоа само после 4 дена се случило нешто што никој не го очекувал…

Шарлота и Кан биле во дворот кога кучето започнало да покажува знаци на агресија. Ја загризал пелената на девојчето и ја турнал во грмушката.

Во продолжение на видеото се прикажува зошто Кан го сторил тоа:

Мајката на Шарлота не можела да поверува. Видела дека Кан се соочил со змија отровница која одела дирекно на нејзината ќерка Шарлота.
Иако на прв поглед делуваше агресивно, сепак тој и го СПАСИ ЖИВОТОТ на малата Шарлота.

Да задоцнеше само миг, Шарлота ќе беше загризана од змијата, но вака тој и го спаси животот и загризот наместо на мојата ќерка го доби нашиот миленик Кан.

За среќа ветеринарите му го спасија животот, па Кан денес се чуствува добро.

Ова е уште еден доказ дека кучињата се нашите најверни ПРИЈАТЕЛИ. Погледнете го видеото: