Австралија му го одби на Новак Ѓоковиќ, барањето за виза и престој во Мелбурн и најдобриот светски рекет ќе мора да ја напушти државата во најбрз можен рок.

Иако од таборот на српскиот ас нема официјална информација, австралиски новинар кој ја следи ситуацијата наведува дека два извора му ја потврдиле информацијата. Освен тоа, тврди адвокатите на Ѓоковиќ упатиле жалба на оваа одлука, но тешко дека ќе успеат да издејствуваат промена на одлуката.

Наводно, Ѓоковиќ не покажал доволно докази за неговото медицинско изземање. Ова е кулминација на повеќечасовната тортура која ја доживеа Србинот во Мелбурн, во обид да издејствува дозвола за престој и да се бори за десеттата титула на Австралија Опен.

Ова значи дека најдобриот светски рекет ќе мора да ја напушти државата во најбрз можен рок.

Иако од таборот на српскиот ас нема официјална информација, австралиски новинар кој ја следи ситуацијата наведува дека два извора му ја потврдиле информацијата. Освен тоа, тврди адвокатите на Ѓоковиќ упатиле жалба на оваа одлука, но тешко дека ќе успеат да издејствуваат промена на одлуката.

Наводно, Ѓоковиќ не покажал доволно докази за неговото медицинско изземање. Ова е кулминација на повеќечасовната тортура која ја доживеа Србинот во Мелбурн, во обид да издејствува дозвола за престој и да се бори за десеттата титула на Австралија Опен.