Коментирајќи ги одредени медиуми во Македонија, кои тој ги нарекува полициски, новинарот Драган Павловиќ во своето гостување на телевизија Алфа се присети на бескруполозните објави на овие медиуми поврзани со неговата ќерка во минатото, кога објавија дека била лезбејка, поради што морала да прекине 5 годишна врска.

– Мактел кој објавува дека мојата ќерка е лезбејка и заради тоа мојата ќерка прекинува 5 годишна врска, со машко нормално. Бидејќи има караница дома и прекинува се, па тоа не му го заборавам никогаш, ни на него, ни на Доказ. Го објавија тие и се приклучија овие полицискиве други, рече Латас.