СТАТИЈАТА ПОЧНУВА ВЕДНАШ ПОД РЕКЛАМИТЕ!

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА! НАШИОТ ПОРТАЛ ЗА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ ВИ НУДИ СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА ЗА БАНЕР РЕКЛАМИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА 50% ПОПУСТ! ИСКОРИСТЕТЕ ЈА МОЖНОСТА И ДАЈТЕ МУ КРИЛЈА НА ВАШИОТ БИЗНИС

СО САМО ЕДЕН КЛИК И ЛАЈК НА НАШАТА ОФИЦИЈАЛНА СТРАНИЦА МОЖЕ ДА ГИ СЛЕДИТЕ НАЈНОВИТЕ И НАЈБРЗИ ВЕСТИ ОД МАКЕДОНИЈА, БАЛКАНОТ И СВЕТОТ! БИДЕТЕ ПРВИ ИНФОРМИРАНИ СО САМО ЕДЕН КЛИК!

ЛИДЛ распиша огласи за вработување во Македонија- еве какви кадри се бараат

Меѓународниот ланец на супермаркети „Лидл“ објави конкурс за вработување. Се бараат кадри за шест работни позиции, меѓу кои продажен специјалист, сметководител, бренд стратег, специјалист за човечки ресурси.

Од огласот би можело да се заклучли дека оваа позната странска компанија бара универзитетски образовани луѓе, кои ќе ги постават темелите на команијата во Македонија, како во однос на рекламирањето на „Лидл“, така и во однос на избор на кадар што ќе работи во маркетите.

За дел од овие работни места се планира и обука во странство, со оглед што наведоа дека им требаат кандидати и со, но и без работно искуство.

Инаку, како што веќе е познато, од Лидл за нашите медиуми се уште прецизно немаат обелоденето колку продавници ќе има во Македонија и каде ти би биле лоцирани.

Само од градоначалникот на општина Кисела Вода беше кажано дека од компанијата се интересирале за локација на територијата на таа општина.

„Лидл“ работи со околу 11.200 продажни објекти во 32 земји ширум светот, вработувајќи повеќе од 310.000 луѓе на глобално ниво.