Малото штипјанче кое штипјани го сакаа како свое дете почина, стои во објавата на Кирил Манев на Фејсбук.

– Штипјани, сите до еден, организираа хуманитарни акции, меѓу нив и ФК Брегалница, само да и се спаси животот на малото седумгодишно девојче. Добро беа организиртани хуманитарни акции, со што Штип потврди дека е хуман град. Но, на крајот животот на малата Симона згасна.

Малото штипјанче кој штипјани го сакаа како свое дете почина БОГ ДА МУ ГО ОСВЕТЛИ ПАТОТ ВО ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО! Почина и миленичката на Штип, Симона Хаџи Тошев. Денеска сите штипјани се во плач, тажни.Штипјани ,сите до еден, организираа хуманитарни акции, меѓу нив и ФК Брегалница, само да и се спаси животот на малото седумгодишно девојче. Добро беа организиртани хуманитарни акции, со што Штип потврди дека е хуман град. Но, на крајот животот на малата Симона згасна. Денеска попладне штипјани ,за последен пат ,ја испрататија во светот на вечноста саканото, храброто ,, убавото девојче СИМОНА. Зошто животот е толку суров? Секогаш штипјани ќе се сеќаваат на милото девојче СИМОНА! СЕКОГАШ СИМОНА ЌЕ ЈА НОСИМЕ ВО НАШИТЕ СРЦА.! БОГ ДА И ПОДАРИ ЦАРСТВО НЕБЕСНО.

Малата Симона боледуваше од акутна нелимфобластна леукемија. За неа беа собрани околу 140.000 евра од разни донации, концерти, театарски претстави, телефонски броеви за да може да се лекува во Загреб.