На 24.12.2021 во 00.05 часот во СВР Струмица е пријавено дека во угостителски објект во Радовиш е нарушен јавниот ред и мир со физичка пресметка помеѓу В.И. од с.Војславци од една страна и И.И., П.Н. и Ф.К. сите од Радовиш од друга страна при што во обид да ја спречат пресметката вработените во угостителскиот објект Б.Ј. и Н.М. биле физички нападнати од Р.Л., М.Р. и М.К.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.