Рони Броуер може да се смета за вистински херој. Овој човек страдаше од депресија и дебелина целиот свој живот.

Сепак, Рони не се откажа. Тој успеа да се ослободи од повеќе од 200 вишок килограм. Оваа приказна ќе ве шокира, но и ќе ве допре.

Кога тежината на Американецот достигнала критични 300 килограми, неговата стандардна вечера се состоела од пица, помфрит и 20 хамбургери.

Младиот човек бил толку дебел што не можел да го напушти домот. Тогаш, тој дознал од својот лекар дека ако не го промени својот животен стил наскоро, неговите денови на оваа земја наскоро ќе завршат. Лекарот дури предвидел дека Рони ќе живее максимум уште две години.

Според Рони, Тејлор Свифт била првиот човек што му помогна.На нејзините песни, тој започна да прави вежби за да се ослободи од вишокоткилограми. Мажот почнал да се збогува со мастите полека и постепено.

Сепак, главен мотиватор во неговиот живот е Андреа Марсел, многу убава млада дама која била на местото на Рони. Таа успеала да изгуби 50 килограми пред некое време и во моментовизгледа неверојатно.

Андреа знаеше и беше свесна низ што точно поминува Рони и се држеше до него, давајќи му секакви совети.

Двајцата се среќаваат во теретана и сфаќаат дека имаат многу заедничко. Тие се поддржани и мотивирани во текот на месеците.

Како што тежината се сминува од телото на американецоти паѓа за 2/3, се појавува нов проблем. Од него висат дури 16 килограми кожа. Неопходно е да се изврши операција во клиника каде лекарите отстрануваат вишок кожа. Постапката траела цели 15 часа.

Секако, првиот човек што сака да го види по интервенцијата е неговиот омилен убавата Андреа.

До денес, двајцата се многу среќни и сакаат да продолжат да ги оформуваат своите тела заедно, да се мотивираат и да се поддржуваат во битката со маснотиите.