Писателката, новинарка и водителка Мирјана Бобиќ Мојсиловиќ е едно од најпознатите ТВ-личности на денешницата во Србија, а иако малку се знае за нејзиниот приватен живот, познато е дека некогаш ја погодила голема семејна трагедија.

Нејзиниот сопруг ненадејно починал на триесет и седум години, оставајќи го зад себе неутешното семејство, сопругата Мирјана, а потоа и едногодишната ќерка Мила.

Сопруг на Мирјана бил почитуваниот лекар Љубомир Мојсиловиќ, а по неговата трагична смрт таа одлучила никогаш повеќе да не се омажи.

Причината за ваквата одлука била тоа што сакала на својата ќерка Мила, која била само бебе кога го изгубила татко и, да и подари хармонично и квалитетно детство. Во тоа успеала, бидејќи нејзината ќерка израснала во вистинска млада и успешна дама на која е многу горда. Дипломирала архитектура на Архитектонскиот факултет во Белград.

– Таа е мојата слаба точка во најубава смисла. Љубовта кон детето е најчиста и највозвишена, затоа што е безусловна, изјави еднаш Мирјана за медиумите.

– Ние не ја бираме нашата судбина, туку избираме како да ја носиме. Направив се за мојата ќерка да има среќно детство и да порасне во нормална и паметна девојка. Денес често ја прашувам за совет, бидејќи е попаметна од мене на многу теми, рече таа тогаш.

Таа не објавува често нејзини слики на Инстаграм, но тие се најголемата поддршка една на друга во се’.

📷

📷

📷