Дел од порталите, вечерва шират лажни вести за наводна престрелка во скопската населба Ченто и дури лицитираат со повеќе уbиени.

МВР апелира до граѓаните да не наседнуваат на вакви подметнувања и да не веруваат на лагите кои ги пласираат овие портали туку да се информираат од професионалните медиуми, кои објавѕваат проверени информации.

Во Ченто вечерва имаше сообраќајна незгода, а не пресtрелка, како што беше објавена лажна вест.

ДЕМАНТ ОД МВР