Автобус со патници од Македонија кој се движел кон Италија бил нападнат со огнено оружје во Србија, јавува порталот на албански јазик indeks.mk

– Според нашите извори, нападот се случил во близина на Лесковац, за кој се вели дека секогаш бил познат како проблематична област, објави порталот.

Од нападот било скршено страничното стакло на автобусот, но добрата вест од сето ова е што нема повредени.

Веста не е потврдена ниту од компанијата ниту од органите на прогонот.

📸

📸