Денес Велес го фати силно невреме. Гром удри во зграда во близина на основното училиште „Васил Главинов“, при што се запали стан на поткровјето од зградата.

Нема настрадани во пожарот, а на лице место пожарот го гаси противпожарната единица во Велес, како и на помош пристигна цистерна од ЈКП Велес.

На лице место се и локаните власти и пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Игор Здравковски.

Од пожарот има неколку лица задушени од чадот.

📸

📸

📸

📸

📸