Повторно е најавен воздушен напад на Киев, а од жителите се бара да се сокријат во скривници.

„Оваа ноќ ќе има напад. Непријателот ќе ја искористи сета моќ за на сите фронтови да ја порази нашата одбрана. Оваа ноќ ќе биде тешка, но утрото ќе дојде. Сега се одлучува за судбината на Украина“, порача претседателот Зеленски.

📷