Земјотрес вечерва пред помалку од половина час беше почувувствуван во Македонија. Земјотресот се случи во 22 часот и 37 минути.

Според првичните информации епицентарот на земјотресот е во Албанија, на 17 километри од местото Пуке, односно на 56 километри од Призрен.

Земјотресот бил со јачина од 4,6 степени според рихтер, на длабочина од 2 километри.