Однесувањето на некои српски туристи кои престојувале во хотел во Тунис ги шокираше корисниците на социјалните мрежи. Имено, како што се наведува на социјалните мрежи, групата туристи е незадоволна затоа што агенцијата наводно го пребукирала хотелот во кој престојуваат, како и спиење во соби со мувлосани ѕидови и без клима на 46 степени.

Имаше и видео од незадоволни туристи, кои ја опколија рецепцијата и се расправаа со вработени во хотелот и работниците на рецепцијата, а нивното однесување воопшто не беше пријатно.

Тие им викаа на работниците од рецепцијата, а една жена дури и се нафрли на рецепционерот.

– Немој да ти е*ам матер – вели една жена од Србија додека со постелнина фрла по рецепционерот.

После тоа, маж од Србија удира со рацете по шанкот и ги пцуе хотелските работници. На видеото можете да видите и жена како фрла хартии во еден момент. Многу корисници на социјалните мрежи го осудија однесувањето на српските туристи.

– Многу срамно и неприфатливо однесување. Воопшто не се виновни хотелските работници, виновна е агенцијата. Според законот, забрането е фотографирање на рецепционерот на работното место, а да не зборуваме за предизвикување повреди – се наведува во еден од коментарите.

Некои корисници на социјалните мрежи го оценија однесувањето на српските туристи како неприфатливо.

– Дамата која удира невин човек ќе го почувствува „шармот“ на затворите во Тунис, рецепционерите не 1 направија проблем – се додава во коментарите.

Во еден од коментарите се наведува дека туристите се расправаат со рецепционерите бидејќи не им дале телефон да се обратат во амбасадата.

– Проблемот е што не го добија тоа што го очекуваа, собите немаат клима, но однесувањето на жената е скандалозно – напишал еден корисник. Друг корисник додаде дека агресијата не е решение и дека со ваквото однесување се засрамуваат себеси и својата земја.