Мојата најдобра другарка неодамна се омажи. Ме покани да бидам нејзина деверуша, но за жал, морав да ја одбијам.

Не можев да земам слободни денови од работа, не можев да си дозволам билет од Тајланд до Оклахома.

Ова го пишува Карис, учителка од Америка која долго време живее во Тајланд.

Но, невестата сепак докажа дека е вистинска пријателка.

Кога сакав да се извинам пред нејзината свадба, таа искрено ми кажа: „Не грижи се. Тоа е само еден ден од мојот живот, а јас сум среќна што ќе бидеш тука сите останати денови“.

По неколку дена ми испрати фотографија од нејзината свадба со порака: „Можеш ли на Фотошоп да се додадеш себеси на оваа фотографија? Тогаш сите мои омилени луѓе ќе бидат на неа“.

Сфатив дека мојата пријателка не сфатила лично, простува. Се ми стана јасно-ваков пријател му треба на секого.