Познатата Јагодинка Симоновиќ имаше само 27 години кога ги сними култните сцени во филмот „Varljivo leto 68″.

Мажите од поранешна Југославија уживаа гледајќи ги овие сцени, а Јагодинка беше главна улога во нивните “влажни“ соништа.

Осум години подоцна, таа ја напушта Југославија, а се врати во Србија пред пет години.

Денес Драгана Варагиќ има над 60 години.

Професор е на Факултет за драмски уметности, филмска режија.

📸