Денешното дерби помеѓу Вардар и Еурофарм Пелистер донесе големи инциденти на самиот старт.

И само што Чкембари почнаа да влегуваат во сала, веднаш инцидент на трибините, па мораше да интервенира полицијата.

Предмети летаа од една на друга страна, но мечот се играше без проблеми освен десетината секунди прекин кога пукна инцидентот.

Битолските навивaчи во салата влегоа некаде околу 10-тата минута и веднаш дојдоа во судир со полицијата.

Од трибината каде што беа сместени можеа да се забелажат разни предмети кои беа фрлани кон останатата публика во салата.

🎥

🎥