Пејачката Марија Шерифовиќ изјави дека имала голема желба да го открие своето потекло. Затоа направила ДНК тест, по што дознала многу интересни информации за себе и за своите предци, пишува Блиц.рс.

– Шерифовиќи биле сериозни богаташи во Врање и отидов да копам да видам кои се и што се, во градскиот музеј има разни работи од моите предци, но ќе дознаам, бидејќи сакам прецизно да се занимавам со тоа. … Дури и јас неодамна направив ДНК тест за моето генетско потекло. Тоа се прави преку плунка и ова истражување трае околу 45 дена, а потоа добивате прецизно, за почеток географски, од каде потекнуваат вашите корени, откри пејачката и додаде:

– Значи, јас сум таму и каде што не сум… Не сум во Кина, Австралија и Нов Зеланд, но 60,9 отсто се тоа Грција и Балканот, што е логично имајќи ја предвид нашата историја. Тука дознав и дека имам проблем со глутенот. Забавно е да се знае од каде потекнувате.

Да потсетиме, пејачката неодамна откри дека планира да стане мајка.

– Тоа е многу интимно прашање, особено во овој момент и во овој случај. Не сум го сменила тоа мислење и со нетрпение го чекам тој момент кој веројатно се ближи – вели популарната пејачка и додава:

– Генерално, се што има врска со дете е сериозна работа и за тоа нема шеги. Тоа ќе ми се случи на многу плански начин, кога ќе бидам подготвена да ја потчинам суштината на мојот живот на Шерифовиќ џуниор. Знам кое име ќе биде, но не можам да кажам – вели Марија Шерифовиќ.

Марија открила дека може да се замисли себеси во венчаница и дека сака огромен бел фустан.

– Мене тоа маестрално ми стои. Запросување не сум замислувала, но венчаница ДА и одлично ми стои. Сигурно ќе облечам некоја „Валентино“ со едно 20 метри да се влечат зад мене, а таа сигурно ќе биде една од најубавите венчаници што луѓето ги виделе, откри Шерифовиќ.