Неверојатен случај се случил во болница во Грција, кога 13-годишно девојче се породило во тоалет, тврдејќи дека не знаела дека е бремена. Според информациите на Мега, покрај 13-годишното девојче е нејзиното семејство.

„Детето треба да сфати дека нејзиниот живот се менува. Таа е преплашена, но ја следат детски психолози. Замислете дете да каже дека го боли стомакот и после да се породи. Породувањето почнало кога девојчето отишло во болничкиот тоалет“, вели роднина на 13-годишно девојче.

„Во шок сме бидејќи малото девојче посетило педијатар за време на бременоста, но никој не сфатил дека е бремена“, додаде тој.

Според истите информации, инцидентот се случил во саботата, кога детето со стомачни болки отишло во болница. Во болница била прегледана од педијатар, кој не сфатил дека девојчето е бремено. Во болницата направија рендген но немаше радиолог да го провери. Детето потоа отишло во тоалет и се породило.

„Неодамна забележавме дека малку се здебелила, но тоа го препишавме на вишокот тинејџерски килограми“, рекол роднина на девојчето.

Според Мега, малолетничката им открила на детските психолози дека таткото на нејзиното бебе е нејзин соученик, но нејзините блиски нагласуваат дека ништо не знаат.