Тлото во Грција не се смирува, попладнево беше почувстуван нов силен земјотрес.

Земјотресот е со јачина од 4,3 степени според рихтер, а на длабочина од 2 километри.

Епицентарот на земјотресот е на 8 километри од Лерин и покрај во Грција, истиот беше почувствуван и во Македонија.

Пред само два дена во овој дел од Грција имаше силен земјотрес со јачина од степени според рихтер.