Новите детали го покажуваат ужасот на 11-годишното девојче за кое се вели дека претрпело шест сил увања и сек суални односи во еден ден. Во досието на обвинителството до кое дојде Калксо, стои дека шестмина осомничени наводно сил увале и имале врски со малолетничка во различни мотели во еден ден, јавува Косев.

Настанот, како што се наведува, се случил на 21 јуни годинава, кога осомничените, дел од нив, решиле да ја запознаат малолетничката, а наведените сомнителни дејствија против неа биле извршени уште од рано изутрината.

Полицијата вчера уапсила шест лица осомничени за трговија со малолетно лице кое минатата недела наводно бил сил увано од пет други лица.

Во врска со случајот со ова 11-годишно девојче досега се уапсени вкупно 11 лица, во два одвоени случаи.

Во второто досие, за случајот со сил ување и секс уални услуги што наводно се случиле во јуни, се вели за уапсените со иницијали Д.Р.(23), Ѓ.С.(25), Б.С.(26), Ф.С.(22), М.С. (22), и М.Р.(21).

Ја си лувал и ја однел во мотел

Овие шестмина осомничени се товарат за трговија со луѓе, сексуални услуги и си лување на 11-годишно девојче.

Според списите на обвинителот, обвинетиот Д.Р (23) е осомничен дека на 21.06.2022 година околу 08.00 часот против нејзина волја извршил обљуба со 11-годишно девојче. 23-годишниот преку социјалната мрежа Вибер контактирал со 11-годишната, имале средба на локација во Приштина, а потоа ја зел 11-годишната и ја испратил во мотел иако знаел дека малолетна жртва имала секс со него.

Обвинителството се сомнева дека истото лице сторило кривично дело си лување. За Д.Р., освен сомнение за сил ување, обвинителството тврди дека истото лице по сексуален однос со 11-годишно девојче договорило средба на жртвата со други лица Б.С. и Г.С за нејзина понатамошна сексуална експлоатација. За трговија со луѓе е осомничен и Д.Р.

Осомничените Ѓ.С. и Б.С. се обвинети за сексуална експлоатација на малолетничка на 21.06.2022 година, тие ја испратиле малолетничката во мотел каде што имале сексуални односи со неа. Овие мажи, на возраст од 25, односно 26 години, се осомничени за сексуална трговија.

Обвинетиот Ф.С е осомничен дека истиот ден во мотел си лувал малолетничка. Најпрво од досието на обвинителот произлегува дека 22-годишникот преку социјалните мрежи контактирал со 11-годишната, а потоа се сретнале и продолжиле во мотелот.

Во случајот со 11-годишното девојче веќе има два случаи кои ќе се истражуваат посебно. Еден случај што наводно се случил на 27 август, каде што 5 лица се уапсени и испратени во притвор за си лување што наводно се случило во Приштина и друг случај што наводно се случил на 21 јуни, каде веќе се уапсени шест лица.